Man ska ha husvagn!

Orsaken till att vistelsen på Gotland blev så kort som den blev var att vi skulle hem och ta emot barnen, för att ge oss av mot husvagnen i Öregrund. Där stannade vi i nästan två veckor och hade det helt underbart.

Killarna hittade "kusin" Sebastians polismotorcykel och hade väldigt kul med den, så länge de inte slogs om vem som skulle ha den. Här får Emil lite hjälp av Saga.
På sommaren SKA man äta glass! Storasyster Saga visar hur man gör.


Här vet jag inte riktigt vad Albin håller på med


Roslagsloppet närmade sig och vi kände att vi skulle behöva en vagn att köra killarna i. Bara promenaden från campingen är ju ett par kilometer. Blocket scannades av under en kväll och morgonen efter for vi till Tierp för att köpa en ganska solblekt, men så gott som oanvänd Emmaljunga. -"Fin vagn!", som killarna säger om och om igen.


En dagens outfit-bild, eller nåt


Jag plockade fram kikaren för att spana lite efter en Havsörn som flög över oss och letade lunch. Saga skulle förstås också kika
100 % Fanta


Sedan gjorde vi en utflykt med Eckerölinjen. Killarna satt fint vid bordet och väntade på varsin macka, när Saga härjade inne i lekrummet.
Som sagt, killarna och nya vagnen... Jag tog dem med på en promenad till denna småbåtshamn och frågade om de ville hoppa ur vagnen och gå fram och kika på utsikten. Men nej, de skulle givetvis sitta kvar i vagnen och eftersom jag inte ville lämna dem, så fick jag snällt släpa upp vagnen på klipporna.


Sedan var Roslagsloppet igång, med tillhörande festligheter
Johan Rheborg var en av deltagarna i kändisklassen. Jag tycker för övrigt att Aschbergs seger var väldigt oförtjänt. Det hette att han tilldömdes segern bara för att han ledde tävlingen så stort, tills han begick ett misstag och körde samma långa bansträckning som tidigare år. Informationen om nya sträckningen hade "inte nått dem", tydligen. Men men, kändisklassen är väl mest en kul grej.


Albin och Emil somnade i vagnen, under promenaden hem i ösregn. Notera låtsasmorfars påse med äppelmunkar, vilken Albin vaktade som om det vore en säck med guld. Om man så lite som försökte röra den vaknade han omedelbart och började skrika.


Jag erkänner, det var jag som tyckte han skulle prova halsbandet för att se om det matchade shortsen och skulle ge honom den där riktiga surfar-looken. Är dock inte helt hundra på att jag tänkte rätt där...


Saga fick fina flätor gjorda av "moster" och när de togs ut några dagar senare var hon så här tjusig. Notera det något arroganta modell-facet.


Det var nog en ganska komplett summering av våra tre helt fantastiska semesterveckor. Något som inte hamnat på bild är att jag börjat fiska, för första gången i vuxen ålder. I Öregrund lyckades jag dra upp två gäddor och en abborre. Gäddorna var väl på en 7-8 kg styck och abborren vägde in på ca 4 kg. Jag lovar. På hedersord!

Gotland!

Så, nu börjar semestern lida mot sitt slut och jag ska göra ett försök att vara lite snabb med några inlägg som visar vad vi haft för oss. Vi började alltså med att spendera fyra dagar på fantastiska Gotland. Håll i er, för där blev det många bilder!

Hemma startade vi i ösregn och vädret blev bättre och bättre ju närmare Gotland vi kom. Väl framme såg det ut så här:


Vi gav oss av ner till Hoburgen och där var man inte ensam om att ha kameran framme


Hoburgsgubben är ju inte det häftigaste när man är där, men den måste ju trots allt få vara med på bild


Sedan for vi vidare upp mot Närsholmen. Det är en halvö där ett gäng kor går fritt...
På kvällen fick jag för mig att vi skulle åka tvärs över Gotland för att titta på solnedgången. Spikrak väg, rakt mot solen.
Ny dag, nytt mål. Närmare bestämt Fårö.


Ett gäng fiskebodar.


Ett stycke fiskebod


På väg hem från Fårö åkte vi förbi Blå Lagunen. Ett gammalt kalkbrott, som numera tjänstgör som populär badplats. Egentligen var det väl inte badväder, men det såg så inbjudande ut så vi kunde inte låta bli att hoppa i och känna på det kristallklara vattnet.


Sedan passerade vi en skylt som skvallrade om att Gotland Ring låg alldeles i närheten. Kunde förstås inte låta bli att åka dit och kolla om det var någon aktivitet där. Och jodå, det var en blandad kompott av fordon som kastades runt banan.
Nästa dag var det dags att besöka Visby. Ingen Gotlandsvistelse utan att vandra runt i de trånga gränderna innanför ringmuren, nä se det går inte.
Almedalen


Kallbadhuset med dramatisk himmel


Är det Solsidan-Fredde? Har han lagt på sig några semesterkilo?
Det finns ett par tjusiga kyrkoruiner i Visby
Ringmjuren!
Sista dagen skulle vi göra en utflykt med båten, men en tjock dimma verkade ha andra planer


Eftersom vi ändå åkt en bra bit hemifrån så kändes det dumt att bara vända om och åka hem. Vi kopplade loss båttrailern och åkte runt och kikade lite i närheten av hamnen.
En knapp timme senare hade dimman lättat. (Nästan) full fart - 28 knop -  mot Östergarnsholmen!


Bland det första vi ser när vi klivit i land på ön är en före detta svan
Ännu en varelse som fått sätta livet till på denna lilla ö. En riktig fårskalle!


Men det fanns inte bara döda djur på ön, det ska gudarna veta. Här var det en flock fiskmåsar som tycktes upprörda över vårt besök.


Det gäller att se upp... eller ner, med var man sätter fötterna!


Sedan var vi i hamn!


Det var allt för detta besök på min favoritdel av vårt avlånga land. Nästa år får det allt bli en längre vistelse, med barnen. Förhoppningsvis kan det bli någon mer snabbvisit innan dess, för det är faktiskt fint året runt. Jag lovar!

RSS 2.0