Midsommar 2011

Årets midsommar firades i Dalarna. Bilderna kanske inte är så mycket "midsommar", utan är bara tagna i området kring stugan. Intill ån låg resterna av ett gammalt kopparbruk, vilket hade satt sin prägel på landskapet.


Barnens första helg i husvagnenVi kom upp ganska sent på fredagkvällen, så det dröjde inte länge innan det var dags att sova. Något som till synes gick väldigt bra, om än med lite annorlunda stil.


I leksakslådan finns det två liknande fordon. En hjullastare (på bilen) och en dumper, eller vad det är. Båda är lite trasiga, vilket försvårar identifieringen. Hur som helst så är det "traktorn" som gäller och killarna nästan slåss om den. Så här nöjd ser Emil ut när han besegrat Albin i en av dessa heta strider.


-"Pappa, titta vad stark jag är!" Jo, hon lyfter den faktiskt.Saga ville känna på vattnet. 14 grader var inget vi kände att vi ville bada i, men en annan gång så...!


Här njuts det av utsikten.


Ibland kan man undra vilken planhalva den här grabben tänker spela på. Han hade tre spadar att välja mellan; en gul, en blå och en rosa. Och ja, ni ser ju själva... :)


Poserar. Eller kanske bara funderar?

Många bilder från kungliga hufvudstaden

Vi har ju varit på en mitt i veckan-weekend i Stockholm, främst för att se Eric Clapton i Globen. Det var på onsdagkvällen och där fick man inte ha någon riktig kamera med sig, så bilderna visar vad vi hittade på resten av tiden.

Vår resa började här


Här bodde vi, innanför de fönster som är närmast i bild


Så här färdades vi. Inte!
Då så kompis, vart ska vi nu?


Det är viktigt att sticka ut!
Här satt vi och väntade på sightseeing-båten som skulle ta oss till Djurgården


Och här följer några bilder tagna från båten


Väl framme på Djurgården tog vi en sväng genom Aquaria
Nordiska museet


Vi tog en liten promenad utmed vattnet på Djurgården


Sedan gick vi in på Grönan, vilket var huvudorsaken till att vi tagit oss till Djurgården. Bryan Adams skulle ju spela senare på kvällen. Har många bilder från konserten, men de hamnar nog i en egen mapp på Facebook, eller kanske kanske i ett eget blogginlägg...


Tog några bilder på väg tillbaks till Gamla stan från Grönan. Ja, det är klart att vi gick!
Sedan var det dags att bege sig till Stockholms centralstation för att återvända hem

Grillning på stranden

Igår kväll när det började bli dags för middag packade vi cyklarna och trampade ner till en mysig grillplats vid stranden. Så här såg det ut då.


En helg i Öregrund

Vi är tre familjer som samsas om en husvagn som står uppställd i Öregrund. Från förtältet har vi denna utsikt:

Här kommer lite andra bilder från helgen:


Morgonpromenad på stan

I morse fick jag nys om att några kamrater skulle ställa upp i något cykellopp med start här i stan. Fick i order att infinna mig med kameran i högsta hugg. Resultatet blev en gruppbild på de fyra tokarna och ett fåtal mer eller mindre lyckade fartbilder från det korta ögonblick jag hade på mig innan de passerat. Bilder på deras ändalykter var inget jag tyckte mig behöva.

Hur som helst, efter detta kunde jag ju inte bara cykla hem igen, utan tog en halvlång promenad i en mycket mysig del av staden. Blev några bilder där också, givetvis. De ska ni få se ett urval av.

Det där med att endast behålla en kulör i bilden må vara uttjatat, men jag vill faktiskt också prova!
Gul, grön, gul, blå, gul, gråRSS 2.0