Kalla fingrar, snoriga näsor och brända korvar

Idag har vi varit på en liten, men mycket uppskattad utflykt till Björnön. Efter en kilometerlång promenad provade Saga fiskelyckan i sisådär 10 minuter, sedan tände vi engångsgrillen och grillade lite korv. Så mycket mer än så var det inte, men vi hade en riktigt mysig stund där ute i höstvädret.
Födelsedagskalas och båtköp

För snart två veckor sedan, närmare bestämt 11 oktober, fyllde mina fina killar tre år. Tre hela år! Jag tittade tidigare idag på ett kort på dem, vilket var ganska exakt ett år gammalt. Jösses vad de växer!
För några år sedan började jag drömma om att köpa en kanot. Bara för att ha något att komma ut på vattnet i, för att bara njuta.
När den drömmen föddes fanns det inte utrymme för sådana utsvävningar i min ekonomi, så det blev aldrig av. Saker förändras och det lilla hindret finns nu inte längre kvar. Men med det pånyttfödda intresset för fiske började jag kika runt lite och konstaterade snabbt att en kanot kostar ungefär lika mycket som en liten eka med motor. Den senare är ju förstås ljusår bättre för fiske, så nu var det en eka jag var ute efter. Varje morgon under lång tid, genomfördes en och samma procedur på jobbet strax innan arbetsstart: "www.blocket.se, Västmanlands län, angränsande län, båtar, alla båttyper, max 10000 kr"...
Plötsligt fick jag syn på en liten charmig sportbåt i Enköping, till ett väldigt vettigt pris. Några dagar hann gå innan jag ringde säljaren och stämde träff för att kika på flytetyget. Sedan var det ganska snabbt klart å betart! En sportbåt är ju egentligen långt ifrån optimal för fiske, men lite roligt kan man väl få ha, även utöver själva fisket?
Ni lade väl märke till att jag nyss använde ordet "charmig"? Ni vet väl vad det brukar innebära när det används av en mäklare som försöker sälja ett äldre hus? Just det... jag har lite att göra. Och MYCKET att lära mig.Avslutningsvis en liten reflektion:
I våras köpte jag ny tv för i stort sett lika mycket pengar som båten kostade. Vilket ger mest livskvalitet?

Helgens fantastiska fiske

Idag har jag för en gång skull varit ute och fiskat från en liten båt med en god vän. Man kan ju som bekant inte beställa väder efter ens egna önskemål. Men om man kunde det så hade det nog varit precis så som det var idag.

Ibland lönar det sig verkligen att gå upp i ottan, även om det känns smått kriminellt att ställa klockan för väckning under helgerna.
När motorn väl hostat igång och vi tagit oss till första stället där vi gissade att det fanns fisk, så dröjde det inte länge förrän det nappade. En liten gädda bröt ytan när Lasse vevade in sin lilla pyttewobbler.


Nämnde jag att det var en fin dag?


Sedan var det ont om bilder, men vi fick totalt fyra gäddor och en abborre under våra timmar på sjön. Draget ni ser här nedanför är ansvarigt för dagens häftigaste upplevelse. Draget är en så kallad popper, som går uppe vid ytan och spottar och fräser under inspinning. Jag siktade nog mot en vasskant bara några sekunder efter att vi sett något "stort" plaska i vattenytan. Swoosh, plask och kablam!, sade det och så hade jag en hungrig gädda att veva in. Den hade krånglat till det ordentligt för oss, genom att sätta hela draget i munnen. Det tog alltså en stund att operera ut detta utan att skada gäddan, så jag återutsatte fisken snarast möjligt istället för att fotografera och väga. Lite bittert, för det var förmodligen nytt personbästa. Men hösten har bara börjat!

RSS 2.0