Kort summering av denna helg

Ja, Saga har som sagt fyllt fyra år. Stora tjejen!Här dekorerar hon sitt armband som hon fick av farmor


Ett tag sprang det runt ett spöke i vardagsrummet, men till slut gav det sig till känna som.... Albin!


Sedan var det dags för ännu en av Sagas presenter. Utan att överdriva den mest uppskattade. Faktum är att slutet på ridturen är det enda som kan liknas vid hur svårt det är att förklara för henne att hon faktiskt gungat färdigt när man ska lämna en lekpark.


Otroligt lycklig tjej. Och så duktig!


På väg hem från denna lilla ridtur blev det ett supersnabbt stopp (hur nu ett stopp kan vara just snabbt) vid dagens flyguppvisning. Hade egentligen fel objektiv, men när de flög som allra närmast kunde man få till godkända bilder i alla fall.
Nu ska jag och Pernilla cykla till Sjökrogen och fira vår ettårsdag!

Grattis på fyraårsdagen, Saga!


En vacker dag på jobbet

Hade kameran med mig på jobbet idag och tog dessa bilder. Är lite smått kär i mitt nya polfilter, tror jag.


Min helg

Det har varit en oerhört härlig helg för min del. Se själva.

Det började med grillning hos en god vän


Då slank det ner en och annan sådan här


På lördag var det Maskin-Expo på Barkarby flygfält


Senare på lördagen var jag åter på hemmaplan. Hämtade ut en kamerablixt jag köpt på blocket och provade med en motljusbild


Idag har det slappats nere vid Mälaren


Fotade lite fåglar


Och annat trams


Till sist en panoramabild från beachen. Sex sammanslagna bilder innebär att bilden i sin fulla storlek är på drygt 28 megapixlar

Nu är jag igång igen!

Jo, min plan var ju att köpa ett nytt objektiv eftersom det gamla gick sönder. Efter lite funderande kom jag på att om jag stretchar budgeten lite och kollar på begagnat istället för nytt, så kan jag ju faktiskt byta ut även själva kamerahuset. D40 är en lämplig instegskamera för att prova om fotografering är något man gillar, men den har utan tvekan sina brister och tillkortakommanden.

Jag gav mig ut på jakt efter en D90 i rätt prisklass och hoppades hitta någon med vad jag anser vara ett dugligt objektiv. Många var helt orimligt prissatta, så det var bara de billigaste på marknaden som var intressanta. Efter någon veckas letande hittade jag en kamera till salu inom lagom avstånd för att åka och köpa den. Väl där visade den sig vara riktigt pedantskött och jag fick med varenda kabel, papper, kartong, påse som följt med när kameran såldes som ny. Jag kunde inte vara mer nöjd!

Eller... helst av allt så skulle jag ju haft det där Sigma-objektivet istället för detta Nikkor 18-105. Men jag är inte bitter, för det här känns som ett riktigt smidigt allround-objektiv med sitt stora zoom-omfång. Och att det inte är särskilt ljusstarkt kompenserar kamerans utmärkta brus-prestanda mer än väl.

Hoppas man kan bjuda på någon trevlig bild inom kort nu då...


Jag ger upp!


Inte för att jag hade några förhoppningar om att jag skulle lyckas laga det, men på vinst och förlust fick jag för mig att öppna mitt havererade 18-55-objektiv och se vad som hade hänt. Det jag visste innan jag öppnade det var att zoomen låst sig och att objektivet var bättre som maracas än just objektiv. Nåväl... jag lossade fyra små, små skruvar, tittade in och.... gav upp. Sigma 18-50 f/2,8 here I come!

Pånyttfödd

Fick för mig att ge mig på att redigera en gammal bild jag aldrig riktigt fått till. Än är den inte fulländad, men det blev helt klart bättre än den tidigare versionen. Överväger att byta ut den flygande korpen mot en som sitter på vägpinnen istället.


Kort fotopromenad i hamnen.
Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0