Helgens fantastiska fiske

Idag har jag för en gång skull varit ute och fiskat från en liten båt med en god vän. Man kan ju som bekant inte beställa väder efter ens egna önskemål. Men om man kunde det så hade det nog varit precis så som det var idag.

Ibland lönar det sig verkligen att gå upp i ottan, även om det känns smått kriminellt att ställa klockan för väckning under helgerna.
När motorn väl hostat igång och vi tagit oss till första stället där vi gissade att det fanns fisk, så dröjde det inte länge förrän det nappade. En liten gädda bröt ytan när Lasse vevade in sin lilla pyttewobbler.


Nämnde jag att det var en fin dag?


Sedan var det ont om bilder, men vi fick totalt fyra gäddor och en abborre under våra timmar på sjön. Draget ni ser här nedanför är ansvarigt för dagens häftigaste upplevelse. Draget är en så kallad popper, som går uppe vid ytan och spottar och fräser under inspinning. Jag siktade nog mot en vasskant bara några sekunder efter att vi sett något "stort" plaska i vattenytan. Swoosh, plask och kablam!, sade det och så hade jag en hungrig gädda att veva in. Den hade krånglat till det ordentligt för oss, genom att sätta hela draget i munnen. Det tog alltså en stund att operera ut detta utan att skada gäddan, så jag återutsatte fisken snarast möjligt istället för att fotografera och väga. Lite bittert, för det var förmodligen nytt personbästa. Men hösten har bara börjat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0